Met een oogstaandeel van De Birkenhof heb je van eind mei tot november/december iedere week heerlijke, onbespoten groenten vers van het land. De groenten worden klaargezet door vrijwilligers en zijn op te halen bij de kraam aan de Birkstraat 125 in Soest. De tuin wordt onderhouden door boer en boerin Joop en Corine Wantenaar, tuinder Henriette van Bottenburg en een aantal vaste vrijwilligers en studenten van de Warmonderhof.

Op de tuin worden veel verschillende soorten groenten geteeld om te zorgen voor een mooie variatie in het groentenpakket en om de risico's van een mislukte oogst te spreiden. Iedere week zitten ongeveer 4 tot 6 groenten in het pakket. Op de tuin is een kas aanwezig waardoor ook groenten als tomaten, komkommers en aubergine geteeld worden. Ieder jaar wordt ook wat geexperimenteerd met nieuwe groenten.

Als je een oogstaandeel bij De Birkenhof hebt, ontvang je iedere week een bericht per e-mail met de groenten die in het pakket zitten. Zo kun je je alvast verheugen op de oogst die gaat komen!

CSA

De Birkenhof is ee CSA (Community Supported Agriculture). Een CSA bestaat uit een consumentenkring die de kosten en baten van de groententuin deelt. Iedere deelnemer van de tuin koopt een oogstaandeel en krijgt hier tijdens het seizoen groenten voor terug. Een goede oogst betekent veel groenten voor iedereen en een slechtere oogst betekent minder groenten in het pakket. Het streven is een eerlijk loon voor de tuinder of boer, die goed zorgt voor de tuin, de planten en de grond. Ook beslissen de leden mee over de groenten die worden geteeld.

Vrijwilligers

Houd je van buiten zijn, plantjes en gezelligheid? Wij organiseren tijdens het tuinseizoen een aantal meewerkdagen. Welke dagen dit zijn is afhankelijk of er veel te doen is en een oproep om te helpen wordt aan de leden per mail gedaan. Op deze dagen worden klussen gedaan als zaaien, planten, onkruid wieden, bewateren, gras maaien en opbinden.

Kosten

De groenten van De Birkenhof kunnen ongeveer 30 weken (afhankelijk van het weer) per jaar worden opgehaald. Wij bieden 2 verschillende oogstaandelen aan: een standaardpakket en een klein pakket. Voor een oogstaandeel wordt aan het begin van het seizoen betaald, zodat de boer de onkosten voor de tuin al kan betalen. Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.

  • * Het standaardpakket bevat genoeg groenten om met 2 à 3 personen 4 dagen van te eten. Een standaardpakket kost € 402,50 *per jaar. Omgerekend is dit ongeveer € 13,42 per week.
  • * Het kleine pakket bevat genoeg groenten voor 1 persoon om 4 dagen van te eten. Een klein pakket kost    € 276 * per jaar. Omgerekend is dit ongeveer € 9,20 per week.

Praktische informatie

De groenten zijn op te halen op vrijdag vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Neem zelf een tas mee om de groenten te vervoeren. De kraam staat aan de Birkstraat 125 in Soest, op het erf van Het Derde Erf. Hier zijn naast groenten ook rauwe biologisch dynamische melk, eieren en vlees te koop. Meer informatie hierover is te vinden op deze site.

U kunt contact opnemen middels het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je interesse hebt in een oogstaandeel van De Birkenhof.

Wij zitten helemaal vol en er is zelfs nog een lange wachtlijst....
En of wij volgend jaar nog doorgaan is nog onzeker. 
Graag verwijs ik u door naar 't Cooperijtje of De Voortuin in Soest, ook 2 mooie tuinen met soortgelijke abonnementen.

Natuurlijk zijn wij ook te vinden op Facebook: like onze pagina https://www.facebook.com/birkenhofsoest/ om op de hoogte gehouden te worden van vrolijke tuinberichten!

 

 

 

birkenhof