Workshop Kiemgroenten Kweken
Het gezondheidsvoordeel van het eten van kiemen en microgroenten is enorm. Deze jonge plantjes bevatten meer vitaminen, mineralen en eiwitten dan wanneer je ze bv kookt.
In deze workshop leer je het kweken door de handelingen zelf te doen. Je leert het opzetten, onderhouden, oogsten, gerechten maken en bewaren van de kiemgroenten.
Kiemen zoals alfalfa, linzen, tarwe, broccoli en boekweit groeien goed in een pot met speciale deksel. Microgroenten kweek je heel gemakkelijk in een schaaltje. Volg de workshop van KiemCoach Niek Stavenga en je gaat naar huis met een enorme schat aan kennis en vaardigheden om kiemgroenten thuis te kweken. En je kan direct thuis aan de slag met pot, schaal en zaden. Niek heeft al ruim tien jaar ervaring, is een enthousiaste docent en leert je graag hoe je deze gezonde plantjes kan kweken. Niek geeft workshops bij ECOIST/Rineke Dijkinga, Gimsel Academy en Velt. En je ziet in restaurants ook steeds meer kiemgroenten. Nu kan je dit zelf leren!
Wist je trouwens dat kiemen een groot deel van je maaltijd kunnen zijn? Boekweit-kiemen voor het ontbijt, linzen-kiemen in de middagsoep en rijst-kiemen bij de avondmaaltijd zijn heerlijke voorbeelden. In een schaaltje kan je rucola, mosterd, broccoli, radijs en nog veel meer kweken. We gaan veel proeven bij de workshop.
Ontkiemd er bij jou straks thuis ook van alles?
Over KiemCoach Niek Stavenga
Niek Stavenga heeft van jongs af aan een bewuste en gezonde eetstijl gevolgd. In zijn jeugd groeide hij op met biologische voeding, en later ontdekte hij de wereld van kiemgroenten. Wat begon met alfalfa en taugé, breidde zich al snel uit met varianten zoals radijs, zonnebloempitten, tarwe en boekweit. Geïntrigeerd door de veelzijdigheid en smaak van kiemen, begon hij zelf met het kweken en verwerken ervan in zijn maaltijden.
Zijn kennis en ervaring groeiden niet alleen door eigen experimenten, maar ook door zijn werk bij De Peuleschil, destijds dé biologische kiemgroententeler van Nederland. Daarnaast volgde hij een opleiding tot natuurvoedingsadviseur om zijn kennis over voeding verder te verdiepen.
Tegenwoordig deelt Niek zijn passie voor kiemgroenten tijdens voedingsworkshops, waar hij anderen inspireert en begeleidt bij het kweken en toepassen van deze krachtige en veelzijdige ingrediënten in de dagelijkse keuken.
IEDERE EERSTE VRIJDAGAVOND VAN DE MAAND!
Bewust, verbonden ademen kan je inzichten geven, rust, helderheid, ruimte. Een grote of kleine transformatie, net dat wat jij nodig hebt. Je veilig voelen in- en met jezelf en daardoor ook in contact met de ander.
Wat heb je in de loop van de tijd zorgvuldig ingepakt en mag nu weer tevoorschijn komen? Welke verrassing ligt er voor je klaar?
Kom een uur lang circulair ademen, in een veilige bedding meer ruimte in jezelf ontdekken en meer....laat je verrassen!
Ook bijzonder om dit samen met iemand te doen, samen te ervaren
Vooraf aanmelden is verplicht, er is een limiet aan het aantal plaatsen. Max. 12 personen maar ook bij 1 aanmelding gaat het door!