Agenda

Geen evenementen

Openingstijden

Theehuis  en Store in store:

We zijn weer meer open, we bruisen weer van vernieuwde energie!

* op de woensdag (na de yinyoga in de hooizolder) van 11.00 - 16.00 uur

* donderdag van 10.00 - 16.00 uur

* vrijdag van 10.00 - 16.00 uur

* zaterdag van 10.00 - 13.00 uur (gaan we zelf even boodschappen doen)

LEUK OM JE WEER TE MOGEN ONTMOETEN BIJ ONS IN HET WINKELTJE/'CAFEETJE'/TERRAS

Melktap en eieren: zelfbediening


Verder volgens afspraak:
06-52336343 of 06-42457325
(liefst voor 17:30)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 

Like deze website:

Met een oogstaandeel van De Birkenhof heb je van eind mei tot in december iedere week heerlijke, onbespoten groenten vers van het land. De groenten worden klaargezet door vrijwilligers en zijn op te halen bij de kraam aan de Birkstraat 125 in Soest. De tuin wordt onderhouden door boer en boerin Joop en Corine Wantenaar, tuinder Clarine Eerelman en een aantal vaste vrijwilligers.

Op de tuin worden veel verschillende soorten groenten geteeld om te zorgen voor een mooie variatie in het groentenpakket en om de risico's van een mislukte oogst te spreiden. Iedere week zitten ongeveer 4 tot 6 groenten in het pakket. Op de tuin is een kas aanwezig waardoor ook groenten als tomaten, komkommers en aubergine geteeld worden. Ieder jaar wordt ook wat geexperimenteerd met nieuwe groenten.

Als je een oogstaandeel bij De Birkenhof hebt, ontvang je iedere week een bericht per e-mail met de groenten die in het pakket zitten. Zo kun je je alvast verheugen op de oogst die gaat komen!

CSA

De Birkenhof is ee CSA (Community Supported Agriculture). Een CSA bestaat uit een consumentenkring die de kosten en baten van de groententuin deelt. Iedere deelnemer van de tuin koopt een oogstaandeel en krijgt hier tijdens het seizoen groenten voor terug. Een goede oogst betekent veel groenten voor iedereen en een slechtere oogst betekent minder groenten in het pakket. Het streven is een eerlijk loon voor de tuinder of boer, die goed zorgt voor de tuin, de planten en de grond. Ook beslissen de leden mee over de groenten die worden geteeld.

Vrijwilligers

Houd je van buiten zijn, plantjes en gezelligheid? Wij organiseren tijdens het tuinseizoen een aantal meewerkzaterdagen. Van april tot en met oktober is iedere deelnemer op de eerste zaterdag van de maand welkom op de tuin om aan de slag te gaan. Op deze dagen worden klussen gedaan als zaaien, planten, onkruid wieden, bewateren, gras maaien en opbinden.

Kosten

De groenten van De Birkenhof kunnen ongeveer 30 weken (afhankelijk van het weer) per jaar worden opgehaald. Wij bieden 2 verschillende oogstaandelen aan: een standaardpakket en een klein pakket. Voor een oogstaandeel wordt aan het begin van het seizoen betaald, zodat de boer de onkosten voor de tuin al kan betalen. Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.

  • * Het standaardpakket bevat genoeg groenten om met 2 à 3 personen 4 dagen van te eten. Een standaardpakket kost € 330 per jaar. Omgerekend is dit ongeveer € 11 per week.
  • * Het kleine pakket bevat genoeg groenten voor 1 persoon om 4 dagen van te eten. Een klein pakket kost    € 225  per jaar. Omgerekend is dit ongeveer € 7,50 per week.

Praktische informatie

De groenten zijn van mei tot in december op te halen op vrijdag vanaf 14.00 uur of op zaterdag. Neem zelf een tas mee om de groenten te vervoeren. De kraam staat aan de Birkstraat 125 in Soest, op het erf van Het Derde Erf. Hier zijn naast groenten ook rauwe biologisch dynamische melk, eieren en vlees te koop. Meer informatie hierover is te vinden op deze site.

Neem contact op met Gryt de Jong (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033-4614777) als je interesse hebt in een oogstaandeel van De Birkenhof. Natuurlijk zijn wij ook te vinden op Facebook: like onze pagina https://www.facebook.com/birkenhofsoest/ om op de hoogte gehouden te worden van vrolijke tuinberichten!

 

 

 

birkenhof